Matzschappelijk verantwoorde werkplekken

Matz Carwash en Matz Social gaan hand in hand. Sterker nog, Matz Social is ontstaan vanuit Matz Carwash. In onze wasstraat geven wij mensen met een begeleidingsbehoefte graag de ruimte om zich te ontwikkelen. Want ieder mens verdient een eerlijke kans op een welverdiend inkomen. En zogeheten afstanden tot de arbeidsmarkt zijn met de juiste begeleiding te overbruggen. Zo laten wij niet alleen auto’s stralen, maar ook onze werknemers én klanten.

Documentaire “De Wasstraat”

De Washelden, oftewel Matz Carwash medewerkers Vincent, Maurice, Tim, Denai, Patrick en Martin, werden 12 maanden lang op de voet gevolgd. De documentaire geeft een inkijk in de manier van werken met mensen met een begeleidingsbehoefte. Je volgt De Washelden op en buiten de werkvloer. 

Uit het succes van deze documentaire vloeide Matz Social voort. Veel bedrijven en overheden waren namelijk geïnteresseerd in de werkwijze van Matz Carwash. Sindsdien geeft eigenaar Martin Kniest lezingen door het hele land en is er tevens een boek over het sociaal ondernemerschap bij onze wasstraat uitgebracht.

Over Matz Social

Matz Social is er om werkgevers te ondersteunen in het werven, selecteren en begeleiden van mensen met een begeleidingsbehoefte. Dit doen zij met de intentie om een langdurige werkrelatie te creëren. Mede door het succes van de Matz-methode en documentaire “De Wasstraat” heeft Matz Social zich ontwikkeld als spin in ’t web tussen werkgevers, werkzoekenden, hulpinstanties, overheden en mensen met een begeleidingsbehoefte.